darmowa dostawa od 199zł
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Do rondelka włożyć miód, masło i cukier i podgrzewać około 5 minut na małym ogniu, cały czas mieszając do połączenia składników, następnie odstawić na chwilkę do wystygnięcia.
Pozostałe składniki wsypać do dużej miski (lub na stolnicę, jak ktoś woli), wymieszać i dodać naszą wcześniej przygotowaną mieszankę miodu, masła i cukru. Wyrobić porządnie ciasto ;) Gotowe ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki i podzielić na równe 4 części do rozwałkowania. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Każdą z powstałych części rozwałkować na grubość około 0,5 cm i powykrawać pierniczki za pomocą foremek. Ułożyć na blachach wyłożonych papierem do pieczenia w odstępie około 2 cm. Piec okolo 9-10 minut, jedna blacha po drugiej. Kiedy nasze pierniczki wystygną możecie je dowolnie przyozdobić, np. lukrem. Najlepiej jest włożyć je na jedną dobę do szklanego pojemnika/słoika, żeby zmiękły i następnego dnia są gotowe! Chociaż z doświadczenia wiemy, że część z nich znika juz tego samego dnia....