darmowa dostawa od 199zł
Kwaśny w smaku, ale właściwości ma odkwaszające
Żywy ocet, czyli niepasteryzowany i niefiltrowany, jest bezdyskusyjnie jednym z najlepszych domowych zdrowotnych remediów. Coraz więcej osób to sobie uświadamia i zaczyna go używać, nie tylko w kuchni. Wpływa on korzystnie na harmonię organizmu. A wszyscy wiemy jaka jest ważna - istnieje dzięki równowadze kwasowo-zasadowej oraz odpowiedniej odporności. Ocet żywy zatem przychodzi nam wszystkim z pomocą i staje się niezbędnym produktem w każdym domu.
Mikstura zdrowia
Bardzo łatwo go stosować. Wystarczy 1-2 łyżeczki octu rozcieńczyć w szklance wody. I gotowe!
Pije się taką "miksturę" rano, najlepiej na czczo. Można również drugi raz w ciągu dnia, np. 20 minut przed posiłkiem. Można również dodać łyżeczkę miodu, jeżeli ktoś nie przepada za kwaskowatym smakiem.
Ale istotne jest, że: wypijamy codziennie!
Jakie działanie ma mikstura z octem żywym, wypijana codziennie?
Wymieńmy najważniejsze właściwości stosowania octu żywego:
Warto zatem odkryć moc, która płynie z tego bezcennego płynu.
Z jaką wodą pić ocet?
Z przegotowaną, z mineralną – z jaką tylko chcecie. Natomiast my z doświadczenia polecamy wodę Java. Jest alkaliczna i tym samym dodatkowo odkwasza organizm. Poza tym to właśnie z nią ocet najsmaczniej się komponuje. Bo woda alkaliczna "zmiękcza" jego intensywny smak i dzięki temu miksturę pije się przyjemniej.
W naszej Jasiowej Piwniczce do wyboru proponujemy: ocet jabłkowy, jabłkowo-malinowy, śliwkowy, pomidorowy oraz wiśniowy. Każdy tutaj może znaleźć ulubiony dla siebie :)
Częstujcie się, a my życzymy smacznego i na zdrowie!