darmowa dostawa od 199zł
Masło ghee ziołowe 320 ml
wytwarzane ręcznie, lokalne, naturalne, prosty skład
Cudne, bieszczadzkie masło ghee - a w nim... pyszne ziołowe smaki. Czyli rozmaryn, tymianek, liście curry i kmin rzymski w doborowym połączeniu...
Powiedzenie "cudze chwalicie, swego nie znacie" zdecydowanie nie ma tutaj zastosowania. Receptura wytwarzania masła ghee pochodzi wprawdzie z Indii, ale nasze bieszczadzkie tereny są czyste i obfitują w produkty, dzięki którym można na podstawie przepisu stworzyć też coś... swojskiego. Mamy przecież pyszne i czyste mleko - prosto od bieszczadzkich krów z wypasu łąkowego*. Spokojnie zatem możemy powiedzieć, że mamy swoje bieszczadzkie masło ghee! Wyrabiane jest metodą tradycyjną i klarowane od 8 do 12 godzin.
Ma strukturę lipoidalną, czyli jest doskonale przyswajane przez komórki organizmu. Zawiera potrzebne witaminy A, D, E i K. Działa korzystnie na układ nerwowy i odpornościowy. Ma wpływ na prawidłową przemianę materii, jest sycące. Wydobywa głęboki smak potraw, podkreśla aromaty z przypraw. Jest również bardzo wydajne, ponieważ 1 łyżka naszego masła odpowiada aż 4 łyżkom oleju.
* Tereny łąk i chowu są wolne od zanieczyszczeń.
Masło ghee to jeden z najzdrowszych tłuszczy. Powstaje ze zwykłego masła poprzez jego powolne, odpowiednio długie podgrzewanie, aż otrzymujemy czysty tłuszcz mleczny. Masło sklarowane to masło, które nie ma już białek, cukrów, wody i innych cząsteczek stałych. Jest czystym tłuszczem, ale bardzo zdrowym. Nie zawiera laktozy, kazeiny i glutenu - jest bezpieczne dla alergików.
Uniwersalne - do wszystkiego:
- do smażenia (najzdrowsze ze wszystkich tłuszczy, nie przypala się - wysoki punkt dymienia 260 stopni sprawia, że nie wytwarzają się szkodliwe dla zdrowia związki)
- do przyrządzania jajecznicy, sosów, zapiekanek
- do smarowania pieczywa (świetne do kanapek, zamiast masła)
- do gotowania (zupy, mięsa, podgrzewanie potraw)
- do pieczenia (np. mięs).
tłuszcz mleczny, naturalny aromat ziół (rozmarynu, tymianku, liści curry i kminu rzymskiego)
Nie zawiera konserwantów, barwników, ani innych szkodliwych polepszaczy.
Czas przechowywania jest bardzo długi, ponieważ brak zawartości wody sprawia, że szybko nie jełczeje. Należy je przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Może mieć różną konsystencję - półpłynną lub bardziej zbitą - w zależności od cieplejszej lub zimniejszej temperatury (np. zimą i latem). Biały osad jest wynikiem działania naturalnych procesów.
Cechy | |
Kod EAN | 5904224010744 |
---|---|
avail | 3 |
Zamówienia powyżej 199,00 zł wysyłamy gratis.
Forma dostawy | Koszt dostawy przy płatności z góry | Koszt dostawy przy płatności za pobraniem |
---|---|---|
Paczkomaty 24/7 | 15,90 | 17,90 |
Kurier | 16,90 | 19,90 |
Odbiór osobisty możliwy jest po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym pod numerem +48 726 100 120.
Zagraniczną wysyłkę paczek ustalamy indywidualnie według aktualnych cen naszych przewoźników. Najlepiej skontaktujcie się z nami mailowo kontakt@jasiowapiwniczka.pl lub telefonicznie +48 726 100 120.
UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce. Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 11:00, to wyślemy je w poniedziałek.