Wyszukiwarka
Masz pytanie?

Masło ghee ziołowe 320ml

Cena:35.90PLN
Netto:29.19PLN(Vat 23%)
1 szt.
Do koszyka
Jednostka sprzedaży:1 szt.
masz pytania?
teksty
Zobacz pełny opis
zobacz
Polecamy także

Masło ghee ziołowe 320 ml
wytwarzane ręcznie, lokalne, naturalne, prosty skład

Cudne, bieszczadzkie masło ghee - a w nim... pyszne ziołowe smaki. Czyli rozmaryn, tymianek, liście curry i kmin rzymski w doborowym połączeniu...
Powiedzenie "cudze chwalicie, swego nie znacie" zdecydowanie nie ma tutaj zastosowania. Receptura wytwarzania masła ghee pochodzi wprawdzie z Indii, ale nasze bieszczadzkie tereny są czyste i obfitują w produkty, dzięki którym można na podstawie przepisu stworzyć też coś... swojskiego. Mamy przecież pyszne i czyste mleko - prosto od bieszczadzkich krów z wypasu łąkowego*. Spokojnie zatem możemy powiedzieć, że mamy swoje bieszczadzkie masło ghee! Wyrabiane jest metodą tradycyjną i klarowane od 8 do 12 godzin.
Ma strukturę lipoidalną, czyli jest doskonale przyswajane przez komórki organizmu. Zawiera potrzebne witaminy A, D, E i K. Działa korzystnie na układ nerwowy i odpornościowy. Ma wpływ na prawidłową przemianę materii, jest sycące. Wydobywa głęboki smak potraw, podkreśla aromaty z przypraw. Jest również bardzo wydajne, ponieważ 1 łyżka naszego masła odpowiada aż 4 łyżkom oleju.

* Tereny łąk i chowu są wolne od zanieczyszczeń.

  • PAMIĘTAJCIE

Masło ghee to jeden z najzdrowszych tłuszczy. Powstaje ze zwykłego masła poprzez jego powolne, odpowiednio długie podgrzewanie, aż otrzymujemy czysty tłuszcz mleczny. Masło sklarowane to masło, które nie ma już białek, cukrów, wody i innych cząsteczek stałych. Jest czystym tłuszczem, ale bardzo zdrowym. Nie zawiera laktozy, kazeiny i glutenu - jest bezpieczne dla alergików.

  • ZASTOSOWANIE

Uniwersalne - do wszystkiego:
- do smażenia (najzdrowsze ze wszystkich tłuszczy, nie przypala się - wysoki punkt dymienia 260 stopni sprawia, że nie wytwarzają się szkodliwe dla zdrowia związki)
- do przyrządzania jajecznicy, sosów, zapiekanek
- do smarowania pieczywa (świetne do kanapek, zamiast masła)
- do gotowania (zupy, mięsa, podgrzewanie potraw)
- do pieczenia (np. mięs).

  • SKŁAD

tłuszcz mleczny, naturalny aromat ziół (rozmarynu, tymianku, liści curry i kminu rzymskiego)
Nie zawiera konserwantów, barwników, ani innych szkodliwych polepszaczy.

  • O PRZECHOWYWANIU

Czas przechowywania jest bardzo długi, ponieważ brak zawartości wody sprawia, że szybko nie jełczeje. Należy je przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Może mieć różną konsystencję - półpłynną lub bardziej zbitą - w zależności od cieplejszej lub zimniejszej temperatury (np. zimą i latem). Biały osad jest wynikiem działania naturalnych procesów.

Masło ghee ziołowe 320ml - Cechy
Cechy
Kod EAN5904224010744
avail3
 

Komentarze

Komentarz
Ocena:

 

Koszty dostawy - Polska

Zamówienia powyżej 250,00 zł wysyłamy gratis.

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy przy płatności za pobraniem
Paczkomaty 24/7 12,90 15,20
Kurier 12,90 15,90


Odbiór osobisty możliwy jest po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym pod numerem +48 726 100 120.

Koszty dostawy Europa

Zagraniczną wysyłkę paczek ustalamy indywidualnie według aktualnych cen naszych przewoźników. Najlepiej skontaktujcie się z nami mailowo kontakt@jasiowapiwniczka.pl lub telefonicznie +48 726 100 120.
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce. Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 11:00, to wyślemy je w poniedziałek.

Rodzaje płatności

  • przelew on-line
  • przelew tradycyjny
  • gotówka przy odbiorze

 

Jednostka sprzedaży:1 szt.
Dlaczego kupować Z JasiEM
Tylko naturalne składniki 100% smaków
z Bieszczad i Beskidu
Starannie wyselekcjonowane Wytworzone przez
lokalnych producentów
Bez konserwantów i sztucznych barwników Gwarancja jakości
JAŚ WĘDROWNICZEK
Polska produkcja Naturalne i regionalne
produkty o prostym składzie
Zdrowe jedzenie - SUPERFOOD Kupując produkty
wspierasz Fundację Jasia