Wyszukiwarka
Masz pytanie?

Makarony

Naturalne makarony bezglutenowe

 

Choć pasta kojarzy się przede wszystkim z kuchnią rodem z półwyspu Apenińskiego, to na rodzimych stołach też można spotkać wiele dań przygotowanych na bazie makaronu. Dość powiedzieć, że zdrowe makarony są częstym dodatkiem do zup i zapiekanek. W jasiowych zbiorach posiadamy makarony bezglutenowe, bazujące wyłącznie na naturalnych składnikach pochodzących od sprawdzonych dostawców. W ich składzie próżno szukać pszenicy, konserwantów czy barwników, co powinno zachęcić osoby będące na diecie bezglutenowej lub przykładające szczególną wagę do tego, co ląduje na ich talerzach. Nitki, wstążki, świderki… wybór jest naprawdę spory. Makarony bez glutenu są produkowane z mąki kukurydzianej i ryżowej, a wybrane specjały zawierają dodatkowo bazylię lub buraka, co przekłada się na ich nietuzinkowy smak.

1. Jakie są naturalne makarony? Naturalne makarony to makarony, które są wykonane z całych ziaren zbóż, takich jak pszenica, jęczmień lub gryka. Są one uważane za zdrowsze niż makarony wykonane z mąki pszennej, ponieważ zawierają więcej błonnika i witamin. 2. Czy naturalne makarony są bezpieczne dla dzieci? Naturalne makarony są bezpieczne dla dzieci, pod warunkiem, że są one dobrze ugotowane. Należy jednak pamiętać, że dzieci mogą mieć problemy z trawieniem niektórych rodzajów makaronów, takich jak te wykonane z gryki lub jęczmienia. 3. Czy naturalne makarony są bezpieczne dla osób starszych? Naturalne makarony są bezpieczne dla osób starszych, pod warunkiem, że są one dobrze ugotowane. Należy jednak pamiętać, że osoby starsze mogą mieć problemy z trawieniem niektórych rodzajów makaronów, takich jak te wykonane z gryki lub jęczmienia.
Sortuj wg: