Wyszukiwarka
Masz pytanie?

Makarony

Naturalne makarony bezglutenowe

 

Choć pasta kojarzy się przede wszystkim z kuchnią rodem z półwyspu Apenińskiego, to na rodzimych stołach też można spotkać wiele dań przygotowanych na bazie makaronu. Dość powiedzieć, że zdrowe makarony są częstym dodatkiem do zup i zapiekanek. W jasiowych zbiorach posiadamy makarony bezglutenowe, bazujące wyłącznie na naturalnych składnikach pochodzących od sprawdzonych dostawców. W ich składzie próżno szukać pszenicy, konserwantów czy barwników, co powinno zachęcić osoby będące na diecie bezglutenowej lub przykładające szczególną wagę do tego, co ląduje na ich talerzach. Nitki, wstążki, świderki… wybór jest naprawdę spory. Makarony bez glutenu są produkowane z mąki kukurydzianej i ryżowej, a wybrane specjały zawierają dodatkowo bazylię lub buraka, co przekłada się na ich nietuzinkowy smak.

 

Sortuj wg: