Wyszukiwarka
Masz pytanie?

Kiszonki

Soki z kiszonych warzyw - receptą na zdrowie i urodę

Receptura kiszenia warzyw przekazywana jest z pokolenia na pokolenie i niewiele zmieniło się tu od dziesięcioleci. Już nasze babcie doskonale wiedziały, że picie soku z kiszonej kapusty wpływa korzystnie na pracę układu pokarmowego, wszak jest on naturalnym probiotykiem. Nie mniej wartościowy jest również sok z kiszonych buraków: wzmacnia naczynia krwionośne, działa krwiotwórczo, a więc zalecany jest dla osób cierpiących na anemię. Soki z kiszonych warzyw mają mnóstwo antyoksydantów, więc nie tylko wpływają korzystnie na zdrowie organizmu, ale też poprawiają urodę: spowalniają starzenie się i poprawiają regenerację organizmu. Sięgaj po kiszonki oraz soki z kiszonych warzyw nie tylko zimą, kiedy mamy mniejszy dostęp do wartościowych owoców i warzyw, ale także latem, mają bowiem cudownie orzeźwiający smak i doskonale nawadniają. 

Sortuj wg: