Wyszukiwarka
Masz pytanie?

O nas

Wiele lat temu w głowie Jasia zrodził się pomysł...
 

Jak daleko by sięgał pamięcią - góry były jego pasją. Niekoniecznie wielkie, odległe szczyty, lecz bliższe połoniny, rozciągające się nad malowniczymi wioskami Pogórza Karpackiego. Wędrując po bieszczadzkich i beskidzkich szlakach spotykał ludzi z pasją oraz wielkim sercem: artystów, rzemieślników, podróżników…

Ponad 16 lat temu Jan wraz z żoną Zofią i córką Justyną postanowił stworzyć przystań z uwielbianymi przez siebie smakami i atmosferą. Tak zrodziło się wyjątkowe miejsce na mapie Rymanowa - hotel i restauracja Jaś Wędrowniczek. 
Jest to miejsce, w którym każdy może opowiedzieć swoją historię, toczyć dyskusje przy butelce wina z pobliskiej winnicy i biesiadować do białego rana ze swojskim jadłem i dobrą muzyką w tle... Wszystko to stworzyło niepowtarzalny klimat naszej ostoi. Wracają tutaj ludzie z całej Polski i nie tylko.

W 2006r. współwłaścicielka Justyna Szepieniec założyła Fundację Jaś Wędrowniczek. Fundacja chętnie wspiera różnorodne inicjatywy społeczne, zwłaszcza przedsięwzięcia realizowane na rzecz dzieci: pozyskuje środki i wspiera wiele projektów dotyczących wychowania poprzez sport, właściwe odżywianie, działania kulturalne, społeczne. Fundacja organizuje również obozy, warsztaty, szkolenia, wycieczki dla dzieci i osób starszych.

Fundatorka to osoba zdecydowanie kreatywna, pełna pomysłów na biznes i energii do ich konsekwentnej realizacji. Promuje różnorodne formy aktywnego spędzania czasu wolnego oraz zdrowego trybu życia. Podróżuje, wspina się, biega, była uczestniczką kilku wypraw w najwyższe góry świata Himalaje.

„Sport przynosi wiele radości, która przekłada się na każdą dziedzinę życia. Dzięki niemu czujemy się silniejsi, pewniejsi siebie, jesteśmy zdrowsi i pełni radości”

Dzisiaj poszliśmy o krok dalej...

Z tej pasji zrodził się pomysł stworzenia sklepu internetowego Jasiowa Piwniczka.

Zabieramy Was do małych manufaktur, gdzie właściciele sami zbierają owoce do domowych konfitur, pszczelarze z miłością doglądają uli, a pod cierpliwym okiem i troskliwymi dłońmi spokojnie fermentują kiszonki…

Jeśli chcecie spróbować:

  • aromatycznego pesto z niedźwiedziego czosnku
  • wyjątkowej konfitury z jagód leśnych z nutą dzikiej mięty
  • naturalnie wyrabianych krówek o nieziemskim smaku
  • smakowitych olejów i masła ghee
  • oraz innych regionalnych pyszności,

to możecie ich zasmakować na pewno u nas.

Te skarby zgromadziliśmy w naszej Jasiowej Piwniczce i chcemy się nimi z Wami podzielić.

Myśleliście, że takich miejsc już nie ma?
Zapraszamy Was w niezwykłą, kulinarno-artystyczną podróż…

Posmakujcie Bieszczad i Beskidu Niskiego w naszym miłym towarzystwie :)